Keratináz enzim, mely megeszi az elszarusodott sejtjeidet

pbserum-arckezelo-keratinaz.jpgAz arcápolási rutinunk elengedhetetlen része az elhalt szaruréteg eltávolítása a bőrünkről. Már mi is rengeteget írtunk arról, hogy a drága kozmetikumok és szérumok, amiket alkalmazunk sokszor nem jutnak le a bőr mélyére, és nem tudják kifejteni 100%-osan a hatásukat. Emiatt is kell eltávolítanunk az elhalt hámsejteket bőrünk felső rétegéről, hogy azok ne állják el a hatóanyagok útját.

Mi is az a SMART PEELING?


A mechanikai peelingezés mellett egyre elterjedtebb lett az úgy nevezett SMART PEELING, amely különböző enzimek segítségével tisztítja meg a bőrt az elhalt hámrétegtől. Ilyen enzim a keratináz is, amely a keratin elbontásáért felel ezáltal növeli a bőr átjárhatóságát, a szaruréteg megújulását.

Bőrradírozás vagy hámlasztás?


Sokszor összekeverik a hámlasztást és a bőrradírozást, azonban lényeges különbség van a kettő között, és a hámlasztást a szakértők is előtérbe helyezik. A bőrradírozás folyamata alatt az apró szemcsék sérüléseket okozhatnak az arcbőrön, ami akár hegesedéshez, gyulladáshoz és fertőzések kialakulásához is vezethet. A kémiai hámlasztás esetében ilyen veszély nem merül fel, sokkal kíméletesebb módszer és eredményesen fejti ki hatását.

A hámlasztás során a keratináz enzim a bőr felső rétegén található elszarusodott hámréteget leoldja, így az alatta található friss, fiatal bőr felszabadul. Az eredmény a kisebb ráncok, hegek és pigmentfoltok halványodása, a pórusok méretének csökkenése és egy friss, fiatalos arcbőr.

 

Miért jó a keratináz?


Amellett, hogy kíméletesen hámlasztja a bőrt, hatása összeadódik más aktív hatóanyagokkal, így tökéletesen kezelhető vele minden probléma.
Ott hat, ahol bőrnek igazán szüksége van rá, hiszen egy intelligens enzimről beszélünk.
Elősegíti a bőr megújulását és revitalizációját, ezáltal üde bőrképet eredményez.
Ezek mellett pedig nem csak, hogy hatása összeadódik más aktív hatóanyagokéval, akár meg is tudja négyszerezni azok eredményességét.
Így tehát kimondhatjuk, hogy a keratináz enzim hatalmas segítséget nyújt számunkra a bőrápolás területén, és segít az egyenletes, fiatalos és üde arcbőr elérésében.

pb-serum-arckezelo-b.jpgIsmerd meg keratináz tartalmú arckezelő szérumainkat!

Címkék: arcfiatalítás