Hogyan kezeljünk jól a FaceTight-al?

Szerencsénkre ma már több szalonokban használt technológia is elérhető otthonunkban, ide tartozik a FaceTight is. Na de lehet bármilyen szuper az eljárás, ha nem megfelelően kezelünk vele, a kívánt hatás sajnos elmarad. Mi most bemutatjuk nektek, hogyan tudjátok arcfiatalító készülékünket a leghatékonyabban alkalmazni otthonotokban!

Pár szó a FaceTight működéséről


dermagene-thermage-radiofrekvencias-arcfiatalito-ranckezelo-keszulek-1a_1.jpgA FaceTight mátrix rf egy nagyon népszerű kezelési mód, amit már egyre több szalon alkalmaz hazánkban is. A rádiófrekvencia egy speciális fajtáját, a frakcionált rádiófrekvenciát takarja. Az a különleges benne, hogy rendkívül mélyen és egyben nagyon sűrűn hat. A rádiófrekvenciát elektromos áram állítja elő. Ez az energia hőhatást hoz létre a bőrben, aminek következtében elindul a kollagén denaturáció, ami a szövetek újjá formálásához és rövidüléséhez vezet.

Miért felelős a kollagén?


A szervezet természetesen termeli a kollagént, de ahogy haladunk előre az időben, ez a folyamat egyre csak lassul. Mivel kollagén a bőr ellenállóképességéért, feszességéért és tömörségéért felel, ezért a termelés lelassulásának hatásai igencsak szembetűnőek.

FaceTight arcfiatalítás kezelés lépései

 

1. Lépés: Az arc megtisztítása

Fontos, hogy bármilyen otthoni kezelésbe is kezdünk, az arcunkat tisztítsuk meg minden szennyeződéstől. A smink eltávolítása mellett oda kell figyelni arra is, hogy a mindennapi életnek köszönhető szennyeződéseket is eltávolítsuk. Fontos, hogy az arclemosónk esetében is a bőrtípusunkhoz megfelelőt válasszunk, hiszen egy rosszul választott arclemosó az amúgy is zavaró panaszokat akár fel is erősíthetik.

2. Lépés: Vezetőgél felkenése

A rádiófrekvenciás technológia alkalmazása esetében elengedhetetlen a vezetőgél használata. Az ultrahang gél biztosítja a megfelelő kapcsolatot az elektródák és a bőr között, így képes a rádiófrekvenciát a bőr mélyebb rétegeibe közvetíteni.

3. Lépés: Kezdődhet a kezelés

Az első kezelés előtt mindenképpen végezzünk egy próbakezelést, ahol nem az egész felületet, csak egy kisebb részt kezelünk. Amennyiben ezen a kis felületen nem érzékelünk olyan bőrpírt, bőrérzékenységet, amely két óra elteltével sem múlik, akkor nem vagyunk érzékenyek a rádiófrekvencia erejére, így elvégezhetjük a kezelést.

A készülék bekapcsolása után állítsuk be a legalacsonyabb kezelési fokozatot. Osszuk függőlegesen két részre az arcot az orrunknál elfelezve, és lentről felfele, illetve belülről kifele mozgassuk a kezelőfejet. Ezzel a fajta mozgással még inkább a gravitáció és a megereszkedések ellen dolgozunk. Csíkonként haladva kezeljük, és egy csíkon háromszor menjünk át, folyamatosan emelve az energiaszintet. Minél magasabb a hőfok, amely a bőrben keletkezik, annál hatékonyabb lesz a kezelés, azonban fontos, ha már fájdalmat érzünk, akkor vegyük lejjebb az intenzitást.

Ne feledkezzünk el arról sem, hogy figyeljünk a megfelelő mennyiségű vezetőgélre a felületen, hiszen az előző pontban megismerhettük ennek fontosságát!

A kezelést heti egyszer, két hónapon keresztül ismételjük, és a kívánt hatás nem marad el! Azonban nem szabad türelmetlennek lennünk, hiszen a kollagén újratermelése nem indul be rögtön, ez egy hosszabb folyamat. A kúra végéhez közeledve már láthatóvá válik a feszesítő hatás, és az elkövetkezendő fél évben felgyorsul a kollagén termelés. Havi egy fenntartó kezeléssel és a kúra évenkénti ismétlésével szembetűnő változásokat fogsz tapasztalni!

dermagene-thermage-radiofrekvencias-arcfiatalito-ranckezelo-keszulek-1f.jpg

4. Lépés: Kezelés utáni teendők

A kezelés befejezése után nagyon fontos, hogy megtisztítsuk a kezelőfejet, hiszen a rajtamaradt ultrahang gél károkat okozhat a készülékben!

A kezelés után hidratáló krémekkel és hidratáló arcmaszkkal még jobban elősegíthetjük a kollagén újramodellezését és regenerálódását. Ne feledkezzünk meg a belső hidratálásról sem, figyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, hiszen ezzel is hozzájárulunk a folyamat sikeréhez!

5. Lépés: Extra tipp

Ha kombinálod a kezelést a PBSerum enzimes készítményeivel, még látványosabb lesz az eredmény! A bőröd megtisztítása után masszírozz be egy ampulla szérumot, és a keletkező hő hatására az enzimek mélyen bejutnak a dermisbe, beaktiválódnak és még hatékonyabban fejtik ki hatásukat.

A  FaceTight mátrix rf egy frakcionált rádiófrekvenciás  technológiával történő kezelés, ennek esetében türelmesnek kell lenni, de megéri várni, hiszen, ha a fentieknek megfelelően végzed a kezeléseket, kúra szerűen alkalmazod a készüléket, és az emlékeztető kezeléseket sem hagyod el, akkor nagyon látványos eredményeket érhetsz el! Természetesen az öregedési folyamatokat nem lehet teljesen megállítani, de mindig tehetsz azért, hogy bőröd frissnek, ápoltnak és feszesnek tűnjön!

 

Megnézem a DermaGene FaceTight arcfeszesítő készüléket!

Címkék: Használat