Hogyan használd? - Otthoni kavitációs zsírbontás

Hogyan fogyj hasról, otthon?

Kavitációs zsírbontás: Hogyan működik?

A kavitációs kezelés már 10 éve piacvezető szalontechnológia a körfogatcsökkentésben és a zsírszövet eltávolításában. A kavitáció hatására a zsírsejtek fala megtörik és a benne lévő folyadék (triglicerid tartalom) a sejtközi térbe ürül, majd onnan a keringési rendszer, az immunrendszer és a máj segítségével távozik a szervezetből. Ennek hatására a zsírsejtek száma csökken tartósan és véglegesen, a zsírszövet vastagságával együtt, ami vékonyodást eredményez. Kavitáció csak a zsírsejtek között megy végbe, így más szövetet nem érint, tehát maximálisan biztonságos.

dermagene-cavihome-kavitacios-zsirbonto-keszulek-1a.jpg

Mekkora területet kezelhetek egy kezelés alkalmával?

Alkalmanként 8 tenyérnyi területet kell kezelned (ez lehet a has, a két első comb, két hátsó comb+ fenék stb.). Két tenyérnyi területet (nagyjából egy A5-ös méretű lap) 10 percig kell, hogy folyamatosan érjen a kavitáció, tehát blokkonként kell haladnod. Folyamatosan, körkörösen kezelj, a lehető legmagasabb energiaszinten.

Tipp: Szemceruzával feloszthatod magadnak a kezelt területet negyedekre, így könnyebb beazonosítani a területeket

Milyen gyakran kell elvégezni a kezeléseket?

A hatékony alakformálás érdekében nincs más feladatod, csak hetente egy ultrahangos kavitációs kezelést végezni. Amennyiben nagyon gyorsan szeretnél eredményeket négy naponta is végezheted a kezelést. Ezt meghaladó kezelés már nagyon megterhelő lehet a szervezetünk számára, mert az elfolyósodott zsírok és egyéb salakanyagok kiürítése nem kis feladat, így négy nap minimum teljen el két kezelés között!

Meddig tart egy kezelés?

Ha végeztél az első területtel, jöhet egy másik A5-ös méretű terület, ez is 10 percig. És ez így maximum 4-szer azaz 40 perc a maximálisan megengedett kezelési idő. Több zsírt a szervezet már nem bírna feldolgozni.

Mi az oka a szigorú kezelési időnek? A kavitációs során ahogy a kavitációs hullám éri a zsírszövetet, először kis mikrobuborékok (=kavitok) keletkeznek. Ezek aztán ahogy kavitáljuk a területet, kitágulnak és összehúzódnak folyamatosan. AHOGY TELIK AZ IDŐ, egy idő után "elfáradnak" és felrobbannak, így megszakítva a zsírsejtek falát.

Hány kezelésből áll egy kúra?

Egy terület (8 tenyérnyi rész) kezelésére 6-10 alkalom ajánlott, a veszteni kívánt súlytól függően. Ezt követően érdemes áttérni egy új területre, hogy egyenletesen és szépen tudj fogyni.

salonpro_kavitacios_zsirbonto_keszulek_squoosh_3.jpg

Mire kell figyelni a kezelést követően?

  • A kavitációs kezelést követően 3 napig minimum napi 3 liter tiszta víz vagy gyógytea fogyasztása KÖTELEZŐ, hogy a sejttörmelék kiürüljön.
  • A kavitációs kezelést követően 4 órán belül javasolt 30 perc séta/bicikli/mozgás/masszázs/szauna/inraszauna/infratrainer/kocogás/kerti munka az elfolyósított zsírsavak felhasználása miatt.
  • A kavitációs kezelést követő 24 óráig TILOS a szénhidrát, cukor és alkohol bevitele (teljesen megállítja a folyamatot). De a 24 óra eltelte után visszatérhetsz a megszokott étrendedhez.

Miért szükséges a szénhidrát csökkentett étrend a kezelést követően?

Ez a 24 óra azért kell, mert a zsírsejtek fala reped meg, a tartalmuk szétbomlik szabad zsírsavra és glicerinre, illetve ott a sejttörmelék- a zsírsejt fala. Ezeket a nyirokrendszer és immunrendszer távolítja el, illetve a szabad zsírsavak a májhoz kerülnek. A máj dönt a kezelés utáni időszakban (kb. 24 óra) ezt a szabad zsírsavat energiaként felhasználja vagy visszaküldi és visszaépíti. Ha a máj kap gyorsabban hasznosítható energiaforrást, (pl. szénhidrát vagy cukor vagy alkohol), akkor azt választja és akkor ez a zsírsav tartalom visszaépül. Ezért kell a 24 órás szénhidrát és cukormentesség.
Miért lesz szüksége a májnak energiára? Mert van a 30 perces mozgás ami miatt ezt a felszabadult zsírt használja fel a szervezet. Ezért kell a kis mozgás, aktivitás aznap. Ha megvan a kis aktivitás ami energiaszükségletet hoz létre (ez a legjobb rögtön a kezelés után de lehet aznap később is), és májnak nincs jobb vagyis könnyebb választása, akkor ezek az elhalt szétbomlott zsírsejtek kiürülnek gyorsan és már 1-2 nap elteltével látszik az eredmény!

Mit egyél a kezelést jövetően?

A szénhidrát és a cukor kerülendő, tehát arra figyelj, hogy az étkezéseid főleg zsírokat és fehérjét tartalmazzanak. Bátran fogyassz húsokat, halat, tejtermékeket, tojást, zöldséget minden mennyiségben, fehérjeturmixokat, sajtokat. Csak a tisztánlátás kedvéért: a rizs, müzli, gyümölcs, zsemle, cukros üdítő, light és zéró üdítő, kenyér, édesség, zabkása stb. mind tilos. 

Milyen szérumokat használjak a kezelés eredményességének növelése érdekében?

A kezelés során az alkalmazott hatóanyagok, gélek elősegítik a zsírok elfolyósítását, a szövet erősítését, a bőr feszesebbé válását. Azaz, ha a kezelés előtt bemasszírozol egy hatóanyagos cellulit vagy feszesítő szérumot és utána tesszed fel az ultrahang gélt majd végzed el a kezelést, az növeli a kezelés hatékonyságát.

Másik megoldás, hogy a hatóanyagmentes ultrahangos vezető gélt lecseréled hatóanyagokat tartalmazóra.  Az ultrahang ilyenkor a kavitáció mellett ezeket a hatóanyagokat mélyen a bőrbe juttatja, mélyebben mint mi tudnánk masszírozással, így felerősödik a hatásuk, pont a célrétegbe érnek és feszesítik a bőrt, kisimítják azt. Mivel a zsír hétről hétre csökken a bőrünk alatt, fontos eleme a kezeléssorozatnak a feszesítés. A hatóanyagos ultrahang gél erre tökéletes megoldást nyújt!

otthoni_alakformalo_gep_kicsi.jpg

Mennyit fogok fogyni?

Feleslegtől függően heti 1-3cm körméret csökkenést és 1-3Kg fogyást eredményez a zsírbontó gép alkalmazása. Akinek nagyobb a felesleg, annak többet, pl akár az első hetekben a heti 2-3 cm is gyakori, a vékonyabbaknak inkább heti 1-1,5cm a szokásos csökkenés mértéke.

A kavitációs zsírbontás egy klinikailag igazolt eredményes és biztonságos eljárás, mely a tanulmányok szerint 3 hét és 3 kezelés után 3,6 cm-es átlagos körméret csökkenést eredményezett a kezelt területen!

Hogyan tudom még jobban turbózni a kezelés hatását?

  • Masszírozás a kavitációs kezelést követően, illetve 1-2 napon belül. Ilyenkor magunknak is masszírozhatjuk a kezelt területet, használhatunk masszírozó eszközöket, sörtés kefét tusoláshoz reggel és este. Elmehetünk nyirokmasszázsra a kezelést követő 1-2 napban. A masszázs -akár mi csináljuk akár más- serkenti a nyirokrendszert, segíti a zsír kiürülését.
  • A kezelést követő tekercselés szintén egy jó technika a zsír kivezetésére. Hatóanyagos krémet és tekercselő fóliát bármelyik masszőrellátó webshopban beszerezhetünk, de biztosan a kozmetikusunk is tud ajánlani-beszerezni ilyeneket. A Dr. Kelen gél a legolcsóbb, a Sanovera a legdrágább, legerősebb termékcsalád.
  • A kezelést követő 1-2 napon belül az infraszauna, szauna nagyon jó hatással van a nyirokrendszerre.

dermagene-cavihome-kavitacios-zsirbonto-keszulek-c.jpeg

Összefoglalva - Mi a menete egy otthoni kavitációs kezelésnek?

1. Tisztítsd meg a kezelendő bőrfelületet! Ne legyen rajta testápoló vagy olaj.
2. Mérd ki a területet amit kezelni fogsz (4 x 2 tenyérnyi területet kezelhetsz egy kúra során, pl. Has, első combok, hátsó combok stb.) Ez 10 x 15cm-es területet jelent 4-szer! Nem tudsz egy kezeléssel minden testrészt lekezelni! Fontos hogy blokkonként kezelj és blokkonként haladj! (Ha szeretnéd fehér szemceruzával jelöld ki a négy területet.)
4. Vigyél fel ultrahangos vezető gélt! Semmiképp ne alkalmazz olajat vagy krémet!
5. Kezd az első 10 x 15 cm - es területtel, ezt kezeld körkörös mozdulatokkal folyamatosan 10  percig! Ha letelt a 10 perc haladj tovább a következő területre, így egy kezelés összesen 40 perc lesz! 
Ne vonj össze két területet! Mindig maradj a 10 x 15 cm-en belül 10 percig!
5. Kezelést követően végezz valamilyen mozgást (ez lehet 30 perc séta, biciklizés, úszás, konditermi edzés, a lényeg, hogy mozogj!) Ezzel fogod tudni az elfolyósított zsírsejtek kiürülését segíteni.
6. Fogyassz 3 liter vizet! A kezelés napján és a kezelést követő 3 napban mindenképp!
7. A kezelést követő 24 órában kövess cukor- és szénhidrát csökkentett étrendet, hogy kíméld a májad és segítsd a zsír kiürítését.
8. Egy hét múlva ismételd meg a kezelést, ugyanazon a területen (6-10 alkalmon keresztül). Ha gyors változást szeretnél, 4 naponta is végezheted a kezelést de akkor enyhe fejfájást tapasztalhatsz a méreganyagok kiürülése miatt. Alkohol és cukor fogyasztása a kezelés utáni 24 órában tilos! Segítheted a feldolgozást szaunázással, masszázzsal is:) A lényeg, hogy így gyorsan fogysz és onnan ahonnan szeretnéd, de tartsd be pontosan az előírásokat!

Megnézem a DermaGene SalonPro otthoni kavitációs zsírbontó gépet!