Mi a különbség az IPL és a lézeres szőrtelenítés között?

Rengeteg a kérdés, ha szőrtelenítésről van szó, hiszen ez egy olyan „probléma”, ami mindenkit érint. Egyre több lehetőség közül választhatunk és ember legyen a talpán, aki könnyedén kiigazodik köztük. Vannak 1-2 napig tartó praktikák, van, ami még talán egy hétig is húzza és vannak tartós megoldások.

MI AZ, AMI NINCS? VÉGLEGES SZŐRTELENÍTÉS!


dermagene-vegleges-ipl-szortelenito-otthoni-1e.jpgLegalább is olyan értelemben vett végleges, ahogy mi szeretnénk. Véglegesnek mondhatóak a megfelelő technológiák, hiszen a jó fázisban megfelelő energiával lekezelt szőrszálak végleg elpusztulnak. Így ugyanaz a szőrszál már soha nem fog újra nőni, azonban a szervezet időről időre új szőröket növeszt, emiatt gyengébb és vékonyabb szőrszálak megjelenése teljesen normális.
A két legnépszerűbb technológia, amely elérhető a lézeres, illetve a villanófényes, vagyis IPL-es szőrtelenítés. Mind a két technológia fényalapú, mind a kettő esetben a szőrtűszőt, vagyis a szőrszálakat tápláló sejtcsoportot iktatjuk ki.

DE AKKOR MI IS A KÜLÖNBSÉG A LÉZERES ÉS A VILLANÓFÉNYES ELJÁRÁS KÖZÖTT?


A legfőbb különbség a két technológia között a fény típusa. Míg az IPL egy széles hullámhosszú, pulzáló fényforrás, a lézer monokróm és koherens. A lézeres eljárás egy régebb óta jelenlévő technológia, már több mint 20 éve elérhető a piacon, és ezalatt az idő alatt sokat fejlődött. Maga a lézer fény a bőrön áthatolva a szőrtüsző tövéig jut, ahol energiája a pigmentet tartalmazó tüszőben elnyelődik és hővé alakulva elégeti az osztódó sejteket, vagyis megsemmisíti a szőr gyökerét.

dermagene-vegleges-ipl-szortelenito-otthoni-1f.jpgA villanófény egy jóval újabb eljárás, amely elterjedtebb mind kozmetikákban, mind pedig az otthoni használatot tekintve. Ez az eljárás is a hő roncsoló hatását használja fel, amely a szőrszálak sötét pigmentjein utaznak a szőrtüszőig, ahol károsítják azt. Ennek az eredményeként a szőrszálak kihullanak. De fontos megjegyezni, hogy csak az éppen aktív növekedési fázisban lévő szőrtüszőkön hatékony ez a fajta kezelés. Emiatt kitartónak kell lennünk, ugyanis a teljes kezeléssorozat 1-1,5 évet vesz igénybe.

Míg a lézeres eljárás csak egy hullámhosszal dolgozik, az IPL 510-1200 nm között hat, ami azért is lényeges, mert a szőrszálak különböző területeken különböző mélységben helyezkednek el. Így ahhoz, hogy eredményesen tudjunk kezelni, nem elegendő, ha egy mélységben hat a technológia. Mindezek mellett attól sem lehet eltekinteni, hogy a kezelési idők között is jelentős eltérés lehet. Az otthoni lézeres készülékek esetében a kezelőfej mérete jóval kisebb, mint a legkisebb kezelőfelülettel rendelkező IPL készülékeket tekintve, így a kezelési idő jóval rövidebb a villanófényes készülékek esetében.

 

Ha otthoni készüléken gondolkodunk, a fentiek alapján az IPL készülék jobb választás, ha pedig mindenképpen lézeres szőrtelenítést szeretnénk választani, érdemes szalon kezelések közül válogatni, azok közül is a több hullámhosszon dolgozó lézeres kezelés a legeredményesebb.

Tekintsd meg otthoni IPL készülékeinket!

 

DEESS GP590 DEESS GP591 DermaGene Quartz 5in1 DermaGene Light 3in1 DermaGene Flash 2in1