Gyakori kérdések az otthoni tartós villanófényes szőrtelenítésről

1. Valóban végleges a végleges szőrtelenítés?

Sokszor hallhatjuk mostanában a ’végleges’ szőrtelenítés kifejezést, azonban nem biztos, hogy mindenki számára világos, hogy mit is takar ez a kifejezés.
A szalonokban vagy otthon alkalmazott IPL villanófényes készülékekkel (és egyéb technológiákkal is, mint például a lézer) tartósan sima, szőrmentes bőrt érhetünk el. Azokat a szőrszálakat, amiket jó fázisban kezelünk megfelelő energiával végleg elpusztítjuk, azonban a szervezet egy idő után új szőröket növeszt, bár ezek szerencsére sokkal gyengébbek és vékonyabbak lesznek, mint korábbi társaik. A tartósság mértéke egyénenként változhat (szőrszálak erőssége, növekedési ideje stb.), általánosságban 6-8 évről beszélünk. Ezt az időszakot azonban kitolhatjuk egy fél-egy évente megismételt emlékeztető kezeléssel.
Végleges szőrtelenítésről tehát abban az értelemben sajnos még nem beszélhetünk, hogy soha többet nem kell foglalkoznunk a problémával. Azonban amennyiben elvégezzük a kezdeti 1-1,5 évig tartó kezeléseket, ami során sikeresen lekezeljük az összes szőrszálunkat, elegendő akár az egy évente megismételni egy fenntartó kezelés az eredmények kitolása érdekében.

2. Milyen szőr és bőrszín kombináció a legjobb a hatékonyság szempontjából?

Mivel az IPL fény a szőr melanin tartalmában nyelődik el, és így jut le a szőrtüszőhöz, így minél sötétebb színű a szőr, és világosabb színű a bőr annál hatékonyabb a kezelés.

3. Szabad-e napoznom a kezelések időtartama alatt?

A teljes egy éves kezelés alatt nem szabad rávillantani a lebarnult bőrre. Az ok egyszerű, amennyiben lebarnult bőrre villantanánk, a bőr nyelné el a fényt, mivel az sötétebb ilyenkor, mint a szőr, így megégetnénk magunkat vele. Ezért amennyiben napozni szeretne, napozás előtt egy hónappal hagyja abba a kezelést, napozás után pedig várja meg, amíg visszafakul az eredeti bőrszínére.dermagene_vegleges_ipl_szortelenito_otthoni_2i.jpg

4. Milyen szőrtelenítési módot alkalmazhatok a kezelések között?

Az egy éves kezelési időtartam alatt, kizárólag olyan szőrtelenítő módszert szabad alkalmazni mely használatával nem távolítjuk el a szőrtüszőből a szőrt. Így az epilátor és a csipesz használata nem megengedett. Borotva, szőrtelenítő krém megengedett, ezek alkalmazásával a szőr bent marad, így a kezelés is hatékony lesz. Amennyiben nincs szőrszál a fény sem képes lejutni a megfelelő helyre, ezért a szőrnek mindenképpen bent kell maradnia.

5. Rávillanthatok-e az anyajegyekre/szeplőkre/pigment foltokra?

Az olyan anyajegyekre, amelyek nem állnak ki a bőrből rávillanthatunk. Amely kiáll a bőrből, azt le kell fedni fehér gézlappal, vagy lesatírozni fehér szemceruzával és ezután is csak körbe villantani szabad. (A letakaráshoz kizárólag fehér színű anyagot alkalmazhatunk, melynek nincs színtartalma, így nem nyeli el a fényt.) A szeplőkre és a pigment foltokra rá lehet villantani, azonban halványíthatja, esetenként eltűntetheti őket.

6. Kell-e védőszemüveget viselnem miközben kezelem magam?

Nem szükséges védőszemüveg használata. Ugyanakkor kerülje a közvetlen szemkontaktust villanáskor.

7. Van-e bármiféle káros hatása a készüléknek?

A villanófény nem károsítja a környező szöveteket, sejteket. Kizárólag a szőr melanin tartalmában nyelődik el, mely levezeti a szőrtüszőhöz a hőenergiát. A villanás közben keletkező bőrt érő meleg gyulladáscsökkentő hatással bír. Így tehát a fény nincs káros hatással sem bőrünkre, sem a szövetekre.

8. Babát várok, így is használhatom a készüléket?

Semmilyen elektro-kozmetikai készülék használatát nem javasoljuk terhes nők számára. Csak saját felelősségre alkalmazzák terhes nők, illetve kérjék ki kezelőorvosuk véleményét!

9. Miért nem alkalmazható 18 éven aluliaknál a készülék?

Semmilyen elektro-kozmetikai készülék nem alkalmazható 18 éven aluliak esetében. 18 éves korig még rengeteg hormonváltozás zajlik le a szervezetben, így nem garantált a kezelés hatékonysága. Amennyiben mégis sikerülne eredményeket elérnünk a szőrtelenítésben, az nem lesz olyan hosszantartó, hamarabb visszanőhet a nem kívánt szőr.

10. Milyen előkészületeket kell tennem villantások előtt?

A kezelt szőrszál ne legyen 3 mm-nél hosszabb. Ellenkező esetben a fényenergia a hosszú szőrszál külső részén hasznosul, így a szőrszál a felszínen elég, és az energia nem jut le a szőrtüszőig, tehát a kezelés nem lesz hatékony. A legideálisabb, ha a kezelést megelőző 24 órában borotvával szőrtelenítjük a kezelt területet. Közvetlenül kezelés előtt is leborotválhatja a területet, azonban a borotva okozta felszíni hámsérülések és a kezelés okozta hő együttesen irritációt okozhat. Továbbá a kezelt terület legyen teljesen tiszta, olajoktól, testápolótól mentes.

11. Használhatók-e dezodort hónalj szőrtelenítés után?

Közvetlenül a kezelés után a dezodor használata irritációt okozhat. Javasoljuk, hogy várjon pár órát, amíg a bőr teljesen megnyugszik, ezután már teljes biztonsággal használhat dezodort.

dermagene-vegleges-ipl-szortelenito-otthoni-1b.jpg

12. Mely területeket villanthatom le?

A készülékek eltérőek lehetnek, így mindegyik gép esetében meg van határozva, hogy mely területeket kezelhetjük le. Alapvetően a technológiával lekezelhetjük a test bármely részét: arc, hónalj, láb, karok, bikini vonal. Intim terület esetében a nyálkahártyás területeket nem kezelhetjük, az ezen kívül eső területeket igen.

13. Hány villantás egy kezelés?

Egy teljes testkezelés (arc, hónalj, láb, bikini vonal) megközelítőleg 1000-1500 villanás. Így könnyen kiszámolható, hogy egy évben hány villantás szükséges, ha az első két hónapban kéthetente, utána pedig havonta kezeljük le magunkat. Egy személy számára egy teljes test tartós szőrtelenítésére az egy éves időtartamra kb. 12 000 villanás elegendő.

14. Férfiak is használhatják a készüléket?

Természetesen férfiak is használhatják a készüléket. Azonban számukra több kezelés lesz szükséges, hiszen erősebb a szőrzetük és a tesztoszteron termelődés is hatással lehet a kezelések időtartamára. Hatékony náluk is az IPL-es technológia, csupán többször kell kezelni a szőrteleníteni kívánt területet, mint nők esetében.

15. Mennyi ideig leszek tartósan szőrmentes?

Az egy éves kezelés végeztével tartós szőrmentességet kapunk 4-6 évre. Amennyiben az egy éves kezelés után félévente egyszer tartunk egy ismétlő villantást, ezt az időtartamot kitolhatjuk 5-7 évre.

16. Hány Joule számmal kell rendelkeznie egy készüléknek, hogy hatékony legyen?

Otthoni készülékek esetében minimum 5 Joule energia szükséges ahhoz, hogy hatékony legyen a kezelés.

17. Mikor látom az eredményt?

Általában 6-8 kezelés szükséges a látható eredményekhez. Ez azonban egyénileg eltérő lehet, így van, akinél előbb, van, akinél később látszanak csak az első eredmények. Az első eredmények láttán ne hagyjuk abba a kezelést, mert ez csak átmeneti eredmény, és így nem lesz tartós.

Ismerd meg otthoni tartós szőrtelenítőinket:

DEESS GP590 DEESS GP591 DermaGene Quartz 5in1 DermaGene Light 3in1 DermaGene Flash 2in1