Hogyan feszesítsd a bőrödet hatékonyan, otthon?

170212.jpgHa a bőrfeszesítés a téma, legtöbbünknek az arcunk jut eszébe, hiszen az a legkézenfekvőbb, legszembetűnőbb. De testünk többi részéről sem feledkezhetünk meg, hiszen a jó idő beköszöntével előkerülnek a lenge öltözetek és fürdőruhák, amikor nem tudjuk takargatni a kisebb-nagyobb megereszkedéseket. Mivel kevésbé szembetűnő, jobban takargatható probléma testünk bőrének megereszkedése, hajlamosak vagyunk addig halogatni a kezelést, amikor már sokkal nehezebb lesz eredményeket elérni. Összeszedtünk nektek pár praktikát, tippet, hogyan is vegyétek fel a harcot a bőrmegereszkedésekkel hatékonyan, a saját otthonotokban!

Kollagén, nem csak az arcbőrödnek!


Azt már hallhattátok tőlünk, hogy a kor előrehaladtával kollagéntermelésünk csökken, amely hatással van bőrünk feszességére. Bár eddig ez legtöbbször arcbőrünk fiatalon tartásánál került említésre, testünk többi részén is ugyan ez a helyzet, annyi különbséggel, hogy ott a bőrvastagság miatt később tapasztalhatjuk a problémák jelentkezését. És megelőzni mindig könnyebb, mint a problémát kezelni, így, ha még nem is érzed, akkor is érdemes elkezdeni foglalkoznod vele. A napi kollagénbevitellel segítheted bőröd rugalmasságának növelését, ezzel is csökkentve a megereszkedések mértékét, illetve esélyét. Napi kollagénbeviteledet pedig a DermaGene kollagénporaival könnyedén biztosíthatod. A BELLORA krémport keverd nyugodtan kávédba, jeges kávédba, vagy akár reggeli zabkásádba, az AURORA limonádé italport fogyaszd vízzel elkeverve, vagy akár frissítő koktélodban és máris tettél valamit bőröd rugalmasságáért!

 dermagene-kollagen-italpor-kavekrempor.jpg

Megnézem a DermaGene® Aurora Kollagén Limonádé Italport!

Megnézem a DermaGene® Bellora Kollagén Kávé Krémport!

Figyelj a táplálkozásra!


Nem újdonság, ha azt mondjuk, ha jót eszel azt bőröd is meghálálja. Nem csak azáltal, hogy akár kevesebb aknés gyulladás jelentkezik, szebb lesz az összképe, hanem még bőröd feszességét is befolyásolhatja táplálkozásod. Első és legfontosabb, kerüld a cukrot és a készételeket, hiszen ezeknek bőrre gyakorolt hatása igen jelentős, mivel lassítják a sejtmegújulás folyamatát, így csökkentik a bőr rugalmasságát. Az A-vitamin előanyagában, a béta-karotinban gazdag ételek nagyon jót tesznek a bőr számára, ilyen a sárgarépa, a bogyós és sárga színű gyümölcsök, zöldségek. Bőrünk szempontjából a telítetlen zsírsavak is nagy szerepet játszanak, így a dófélékről se feledkezz meg, ha az étrendedet tervezed. Aduász a bőrfeszesítésben az avokádó is, így hoztunk egy remek feszesítő smoothiet:

testfeszesito-smooothie.jpg

Amiről pedig nem szabad elfeledkezned, a megfelelő mennyiségű folyadék bevitel! Átlagosan napi 2-3 liter víz fogyasztása javallott, azonban ez egyénenként eltérhet .

Használj megfelelő hatóanyagokat a bőrödre!


Rengeteg feszesítő krémmel, olajjal találkozhatunk ma már a piacon, de ezek sokszor tele vannak a bőrünk számára nem hasznosítható vagy akár káros összetevőkkel is. Ha feszesítésre kerül a sor, akkor is érdemes körbenézni a természetes olajok között, hiszen ott is találhatunk számunkra értékes és hatékony olajokat. A megfelelő illóolaj és bőrregeneráló hatású bázisolaj segítségével Te is könnyedén elkészítheted otthon a saját bőrfeszesítő olajodat, csak a kiválasztott illóolajból keverj 15-20 cseppet 50 ml bázisolajhoz.
Na de melyek azok az illóolajok, amelyek igazán jó választások lesznek, ha feszesíteni szeretnéd bőröd?

  • Szőlőmag olaj: A szőlőnek nemcsak a húsa, hanem a magja is igencsak értékes. A szőlőmagolaj a leghatékonyabb bőrfeszesítők egyike. A szőlő magját préselik, így nyerve ki a semleges illatú, világossárga olajat. Rendkívül értékes anyagokat tartalmaz. Megelőzi a bőr korai öregedését, képes a kollagénszöveteket regenerálni, növekedésüket stimulálni, a petyhüdt bőr állapotát javítani.
  • Ligetszépeolaj: Az elvirágzott növény érett magjait gyűjtik be és sajtolják ki. A kinyert olajnak rengeteg pozitív hatása van, magas antioxidáns tartalmú, így segíti a szabad gyökök megkötését, javítja a bőr ellenállóképességét. Javítja a bőr rugalmasságát, szilárdságát és nedvesség megkötő erejét.
  • Avokádóolaj: Terméséből, jobban mondva húsából hideg sajtolással nyerik az aranysárga olajat. Természetes A-, B-, C- és E-vitamint tartalmaz. Lecitinben gazdag, fokozza a bőr rugalmasságát. Mélyen beépül a hámszövetbe. Az érzékeny bőr ápolására is alkalmas.

Ha pedig igazán hatékony, szalon minőségű hatóanyagokat szeretnél alkalmazni otthonodban, válaszd a PBSerum Lifting Powert, amely spanyol gyártmányú, tiszta, enzim alapú szérum és 100%-ban természetes, bőrbarát összetevőkből áll, tartósítószer-, illatanyag- és adalékmentes. Kollagenáz, C-vitamin és DMAE tartalmának köszönhetően hatékonyan veszi fel a harcot a megereszkedéssel, a rugalmasságát vesztett bőrrel, illetve a megelőzésben is tökéletes társra találsz benne.

pb-serum-testkezelo-odema-ellen-lifting-power.jpg

Megnézem a PBSerum Lifting Power Feszesítő Szérumot!

Segíts a bőrödnek profi kozmetikai technológiákkal, otthon!


Van, amikor sajnos nem ússzuk meg, hogy valamilyen készülék segítségére szoruljuk az alakformálásban. A megereszkedett bőr tipikusan ezek közé a problémák közé tartozik. Rengeteget segíthetnek a fent említett praktikák, de egy idő után, vagy bizonyos mértékű bőrmegereszkedés következtében muszáj profi technológiákhoz folyamodnunk. Szerencsére rengeteg bőrfeszesítő technológia elérhető már az otthon használatos készülékek esetében is, így nem kell időpont foglalással bajlódnunk és alkalmanként kisebb vagyonokat kiadnunk, ha szalon minőségű kezelést szeretnénk. Melyek azok a technológiák, amelyek segítségedre lesznek a feszesebb bőr elérésében

  • Elektromos izomstimuláció: A mikroáram jelei nagyon hasonlóak a természetes bioelektromos jelekhez, így az izmaink gyakorlatilag ugyanolyan jeleket, impulzusokat kapnak a kezelőfejből, mint agyunktól. Az izmokat ért finom elektromos impulzusok összehúzódást és elernyedést váltanak ki, ritmusosan, mint egy edzés. Ennek köszönhetően edzi a kötőszövetet, felgyorsítja a zsírégetést és az anyagcserét. Emellett stimulálja a kollagénrostokat, így segít a feszesítésben.
  • Vibráció: A vibráció hatására megélénkül a vér és nyirokkeringés, a sejtfalak áteresztő képessége megnő, ezáltal a sejtek tápanyagellátottsága is javul. Erősíti a bőrt és a kötőszövetet, így feszesebb bőrképet eredményezve.
  • Rádiófrekvencia: A rádiófrekvencia hatására hőhatás keletkezik a dermisben, amelynek több jótékony hatását is élvezhetjük. Élénkíti az egész keringési rendszert, így energizálja bőrt, valamint kollagéndenaturációhoz is vezet, melynek következtében a bőr feszesebb, tömörebb lesz.

image1_7.jpeg

Megnézem a DermaGene® BodyTight 4in1 Extra Testfeszesítő Csomagot!

Megnézem a DermaGene® SalonPro 2in1 Kavitációs és Rádiófrekvenciás Alakformáló és Arcfiatalító Készüléket!

A LEGHATÉKONYABB EREDMÉNYT A MÓDSZEREK KOMBINÁLÁSÁVAL ÉRHETJÜK EL ÉS TERMÉSZETESEN A MOZGÁS FONTOSSÁGÁRÓL SEM SZABAD MEGFELEDKEZNÜNK!

Címkék: alakformálás