Melyik számodra a legmegfelelőbb otthoni arcfiatalító eljárás?

 

A szépségipar rohamos ütemben való fejlődése miatt már szinte megszámlálhatatlan krémet, kozmetikai beavatkozást, orvosi eljárást, és praktikát találunk bármilyen szépségápolási problémánk kezelésére. Ez garantálja, hogy bármi legyen az amit fejleszteni szeretnénk magunkon biztos létezik nekünk való eszköz/eljárás a piacon. Azonban, sajnos igencsak könnyű elveszni a kínálatban. 

Megkíséreljük a döntés terhét kicsit levenni a válladról, és összefoglalni mik azok a technológiák amik Neked ideálisak lehetnek Neked!

HA A FŐ PROBLÉMÁD A PATTANÁSOK:

Akár egyszer-egyszer megjelenő pattanásokkal küzdesz, akár komolyabb aknés bőrrel, mindkettő véglet sok kellemetlenséggel járhat. Bőrünk a bőr, szőr és haj kiszáradásának megakadályozása miatt faggyút termel. Pattanások akkor keletkeznek, amikor a faggyúmirigyek eltömődnek és begyulladnak. Ez leggyakrabban a T-zónában (áll, orrkörnyéke és homlok) jellemző. 

Senkinek nem lesz újdonság, hogy egy jól kialakított arcápolási rutin a bőr megfelelő tisztításával kezdődik. Ha pattanásokra hajlamos a bőröd érdemes naponta kétszer (reggel és este is) odafigyelni erre a lépésre. Smink viselése esetén az esti rutinodat mindenképpen dupla tisztítással kezd: első lépésben egy olajos bázisú sminklemosóval távolítsd el a sminked, majd egy vizes bázisú lemosóval tisztítsd meg a bőrödet. 

A még alaposabb arctisztítás érdekében használhatsz szilikonos arctisztítókat.

Hogyan segít a DermaGene Face Cleaner 4in1 Szónikus Arctisztító a pattanásos bőr kezelésében?

  • Hatékonyan, kíméletesen és mélyrehatóan tisztítja a bőrödet. Extra puha szilikon sörtéivel és vibrációval alaposan távolítja el a szennyeződéseket a bőrről, aminek következtében a később alkalmazott hatóanyagok hatékonyabbak lesznek.
  • A LED terápia egyik leggyakoribb felhasználása a bőrgyógyászatban a kék fény aknékezelő hatása.
  • Gyulladáscsökkentés! Vidd fel kedvenc hidratáló krémedet, szérumodat a bőrödre és használd a Face Cleaner 4in1 zöld LED funkcióját, és élvezd a nyugodt és hidratált bőrt.

 

dermagene-facecleaner-szonikus-arctisztito-szilikon-sortekkel-1p.jpg 

Megnézem a DermaGene Face Cleaner Mini Szónikus Arctisztítót!

Ezek mellett természetesen apróbb praktikákat is bevethetsz a pattanások ellen:

  • Rendszeresen húzd át a párnahuzatodat!

  • A forró víz irritálhatja a bőrt, törekedj rá, hogy mindig langyos vízzel moss arcot!

  • Sose dörzsöld az arcod, helyette gyengéden itasd le a vizet az arcodról!

  • Ne nyúlj a bőrödhöz koszos kézzel. 

Az aknés bőr sajnos egy nagyon összetett probléma, sok minden állhat a hátterében, így azonfelül, hogy otthon mindent megteszünk a gyógyításuk és megelőzésünk érdekében érdemes lehet kozmetikus/bőrgyógyász tanácsát is kikérni. 

HA A FŐ PROBLÉMÁD A RÁNCOK ÉS A MEGERESZKEDETT BŐR:

Ha anti-aging kezelésekről van szó, szinte már reflexként jön a reakció: KOLLAGÉN. Bár elcsépelten hangozhat, valóban nagyon fontos eleme az öregedés jeleinek megelőzésére a kollagén megfelelő pótlása. Sajnos 20-as éveink közepe fele a szervezet által termelt kollagén mennyisége egyre csökken. A kollagén szervezetünk egyik fontos fehérjéje, ami felelős a bőr tömörségéért, feszességéért, rugalmasságáért, hiánya petyhüdtséghez, ráncokhoz és feszesség, volumenvesztéshez vezet. a termelés újraindítása, a kollagén rostok megerősítése és minőségük javítása alapvető pillér a bőr öregedés elleni harcban.

Milyen kozmetikai eljárás segít a kollagéntermelés serkentésében?

Szerencsére már rengeteg féleképpen tudod pótolni a kollagént:

  • Az egyik legnagyobb piaca határozottan a táplálékkiegészítőknek van. A legtöbb értékesítőnél megtalálod por és kapszula formában is. Amennyiben szépségápolás a cél (nem az ízületek, csontok védelme) mindenképpen halkollagént javasolunk. 

 

dermagene-aurora_cukormentes_limonade_italpor_1g.jpg

Megnézem a DermaGene AURORA Kollagén Limonádé Italport!

  • A táplálkozáson felül alkalmazhatsz olyan kozmetikai eljárások, amik serkentik a szervezet kollagéntermelését. Ezáltal a kollagén ott fog hasznosulni ahol szeretnéd. Ennek egyik módja a rádiófrekvencia. A rádiófrekvenciás eljárás során elektromos rezgések hatására hőhatás keletkezik a bőr mélyében. A hőhatás kollagén denaturációhoz vezet, ami során a új kollagén és elasztin struktúrák képződnek. Ennek hatására a bőr feszesebb lesz, az kialakuló ráncok feltöltődnek, a kötőszövetek megerősödnek. 

 

dermagene-thermage-radiofrekvencias-arcfiatalito-ranckezelo-keszulek-1b.jpg

Megnézem a DermaGene FaceTight mátrix Rádiófrekvenciás Ránckezelő Készüléket!

 

  • A mikroáramos izomstimulció (EMS) ugyanolyan impulzusokat küld az izmaidnak, mint amiket az agytól is kapnak, arra késztetve őket, hogy összehúzódjanak majd elernyedjenek. A mozgás hatására erősödnek a kötőszövetek, edzőnek az arcizmok. A kezeléssorozat után visszaáll az arcbőr és a mimikai izmok önálló regenerálódása, serken az ATP és kollagén termelés, az eredmény pedig feszesebb, rugalmasabb bőr.

 

dermagene-facelift-arclifting-mikroarammal-ems-1g.jpg

Megnézem a DermaGene FaceLift Mini Készüléket!

HA A FŐ PROBLÉMÁD A FAKÓ BŐR

A fakó, élettelen bőr kialakulásához sok minden hozzájárulhat (külső és belső tényezők egyaránt): dehidratáltság, szárazság, nem megfelelő táplálkozás, kevés vízfogyasztás, dohányzás, kialvatlanság stb.

Milyen megoldást javasolunk fakó bőr ellen?

  • Megfelelő hatóanyagok! Evidensnek hangzik, és valóban nem túl meglepő, hogy az egyik legfontosabb bőröd állapotának javításához a megfelelő hatóanyagok használata. Amennyiben bőröd dehidratált javasolt például a hialuronsav, vagy a mostanában nagy népszerűségnek örvendő csiganyál. Száraz bőr esetén pedig érdemes zsírosabb hidratálókrémeket használni. A C-vitamin is szuper hatóanyag, ha fakó bőrrel küzdesz. 
  • Rendszeres hámlasztás! Ez természetesen nem jelenti azt, hogy mindennap szükséges hámlasztani a bőrödet. Heti 2-3 alkalom, bőrtípusnak megfelelő hámlasztóval segítheted bőröd természetes megújjulását!
  • Próbáld ki a LED-fényterápiát! Az aktív fényenergia hatására fokozódnak a bőr anyagcsere funkciói és a védekezőképessége. A különböző színes (különböző hullámhosszok) ráadásul specifikus bőrproblémákat kezelnek, így az általános bőrkép javításon felül segít a pattanások megelőzésében, a pigmentfoltok halványításában, vagy a ráncok kezelésébe. 

 dermagene-ultrahangos-led-terapias-hatoanyagbejuttato-keszulek-1f.jpg

Megnézem a DermaGene Ultrahangos és LED Terápiás Készüléket!