Hogyan használd? - IPL technológia otthon!

Tartós szőrtelenítést már otthonunk kényelmében is tudunk végezni, ennek egyik leghatékonyabb módja az IPL technológia alkalmazása. Bár egy nagyon biztonságos módszer alkalmazásáról van szó, itt is vannak szabályok, amelyeket be kell tartanunk a látványos eredmény érdekében és persze egészségünk érdekében.

  • Az IPL-es szőrtelenítés egyik legfőbb szabálya, hogy a kezelés alatt csakis olyan szőrtelenítési módszerek alkalmazhatóak, melyek nem távolítják el a szőrszálat a szőrtüszőből, ilyen például a szőrtelenítő krém vagy a borotva. Miért? Mert a szőrszál, ha nincs a szőrtüszőben, nincs, ami levezesse a hőenergiát a szőrtüszőig. A szőrszál melanin tartalmán utazik le a fényenergia a tüszőbe, ahol roncsolódnak véglegesen a mátrix sejtek. Ne vágjuk el az „utazást”, ha a szőrtüszőből eltávolítjuk a szőrszálat, nem utazik le a fény-és hőenergia. (EXTRA FONTOS TIPP: sokan ezek után akkor a kezelést követően csipeszelnek…a kezelést követően a szőrszál összezsugorodik, a szőrtüsző károsodik, a szőrszálat a szőrtüsző kilöki, ami 7-10 nap. Magától kell a folyamatnak végbemennie, a szőrszálnak kihullnia-max egy kis fürdés közbeni szivacs dörzsökléssel tudjuk segíteni a folyamatot). Tehát: se előtte, se utána, se közben nincs teljes szőreltávolítás (gyantával, csipesszel, epilátorral) mert a folyamat nem megy végbe és a szőrszál visszanő!

Szeretnék többet olvasni az IPL villanófényes technológia működéséről!

  • A szőrszál maximum 3mm-es legyen, különben a hőenergia fent vezetődik el és elég a szőrszál a helyett, hogy lejutna a mélybe (a szaga se lesz jóóó). Ehhez azt tanácsoljuk, hogy a kezelés előtt 1-2 nappal borotváld le a kezelni kívánt területet!
  • A kezelés kezdetekor gyakrabban kell végigvillantani a területet. Az első két hónapban két hetente javasolt elvégezni a villantást, majd havonta 1-1,5 évig. Ez azért fontos, mert 1-1,5 év mire a szőrszálaink növekedési ciklusai végig érnek. Ez biológia. Nem létezik olyan tartós szőrtelenítési módszer, mely 6 hónap alatt végezne (SZALONBAN SEM!). 1-1,5 év múlva még aktiválódik új szőrszál, melyet addig nem tudtunk lekezelni.
  • Az eredmények megjelenéséhez minimum 3-4 kezelés szükséges. Az eredmények hamarabb megjelennek, ha a szőrszál sötét és a bőr világos, illetve akkor is ha nagyobb energiaszinttel dolgozunk és ha több áthaladással vagy gyakrabban kezelünk. Ha nincs eredmény 3-4 hét után: emeld az energiát és haladj át egy csíkon egymás után háromszor. Ha túl sötét a bőröd és világosabb a szőröd, nehezebb dolgod lesz!
  • Ebből ugye az is látszik, hogyan gyorsíthatod az eredményességet: nagy energia (a legnagyobb energiájú otthoni IPL készülék a DermaGene Light 3in1, 20J energiával), egy csíkon egymás után több áthaladás.
  • A kezeléssorozat (1,5 év) letelte után 4-6 évig tart a hatás és utána finoman elkezdenek visszanőni a szőrszálak, azonban, ha félévente levillantjuk a területet, a hatás kitolható akár örökre is. Itt is azonban szem előtt kell tartani, hogy a hatás hossza is egyénenként változó lehet. (Mi befolyásolja a tartósságot? Hormonváltozás, terhesség, tesztoszteron stb). A visszanövés szép lassú lesz, soha nem lesz olyan erős a szőrzet, mint volt. Viszont örökre tartóssá tehetjük az eredményt egyetlen egyszerű szabállyal: félévente villantsuk végig a kezelt területet.

Valóban végleges a végleges szőrtelenítés? Ezt, és más gyakori kérdéseket is megválaszolunk:

Gyakori kérdések: IPL szőrtelenítés!

  • A legtöbb IPL technológiával működő készülékhez jár védőszemüveg a csomag tartalmaként. Ezt a szemüveget ajánlott viselni a kezelés lefolytatása alatt, azonban vannak olyan kezelési területek, ahol a szemüveg viselése kivitelezhetetlen. Ebben az esetben elegendő, ha csak nem nézünk közvetlen a villanásba. A legtöbb jó kis otthoni készüléken van érzékelő, ami, ha nem fekszik fel akkor nem villan el, azaz nem veszélyes a szemre egyáltalán.
  • A kezelést a legalacsonyabb energiaszinten szükséges kezdeni, és fokozatosan kell emelni az intenzitáson. Ha rögtön a legmagasabb szinten kezdjük a kezelést, az égési sérüléseket okozhat. A villantás során a megfelelő érzés a meleg, enyhén csípő, de tolerálható érzés.
  • Az első kezelés alkalmával nagyon fontos, hogy csak egyszer menjünk át az adott területen. A további kezelési alkalmak esetén már 2-szer is át lehet menni a kezelt területen, de csak abban az esetben, ha a bőr nem irritált, nem ég.
  • Az IPL technológia barnult bőrön nem alkalmazható, hiszen a sötét bőrt megégetheti. A kezelések után is nagy figyelmet kell fordítanunk a napozási szabályokra. A kezelést követő pár napban TILOS a napozás! 3-4 nap elteltével lehet csak napra menni, de akkor is nagyon magas, 30-50 faktoros fényvédőt használva. Erre a nagyfokú odafigyelésre a hiperpigmentáció elkerülése érdekében van szükség.
  • A kezelés után bőrünket hűthetjük aloe verás készítményekkel, IRIX-szel vagy Panthenollal. Fontos, hogy ne használjunk a kezelést követő napon irritáló készítményeket az érintett területeken, kerüljük a szaunát, a forró vizet és a szoláriumokat is.

Most, hogy már ismered az otthoni szőrtelenítés szabályait, találd meg a legmegfelelőbb készüléket hozzá!

Megnézem az otthoni IPL Készülékeket!